CHRISTA DEANA – CHRISTA DEANA

Op de naar haar vernoemde debuutplaat begint de Amerikaanse zangeres Christa Deána in de eerste track met een ingesproken verhaal over hoe zij het christendom heeft ontdekt en op vrij jonge leeftijd al heeft besloten om haar muzikale carrière en haar leven te wijden aan het geloof en het uitdragen van de christelijke waarden naar zoveel mogelijk luisteraars en muziekliefhebbers.

Dan kom je al snel terecht bij de gospelmuziek en deze uit Collegeville, Pennsylvania afkomstige jongedame hanteert dit genre naast R&B en soul dan ook voor het overbrengen van haar religieuze boodschap. Songtitels als “Plenty Of Confidence”, het samen met rapper ‘Young One’ gebrachte “If God Doesn’t Want It” (zie lyrics video), “I Ain’t Worried”, “Never Stop Believing” en “Shine” spreken dan ook helemaal voor zich.

Sommigen gaan in het klooster om zich volledig over te geven aan hun christelijke inspirator, maar deze Christa Deána verkoos om na een depressie en zelfmoordgedachten haar toewijding aan ‘The Lord’ te verkondigen via de muziek die ze op deze eerste plaat heeft opgenomen. Ze wil op die manier ‘H.O.P.E.’ uitdragen, hetgeen staat voor ‘Health, Optimism, Power & Experience’. Het leverde haar een award op als ‘Best Christian R&B Artist 2016’ en een nominatie als ‘New Gospel Artist 2018’ bij de ‘Josie Awards’.

Hier in Europa zijn we dit soort platen helemaal niet gewoon, maar vooral in Amerika is er een heuse business ontstaan rond dergelijke christelijk geïnspireerde muziek. Vooral de verhalen die Christa Deána vertelt in de twee interludiums “Breathe” en “The Breakdown” zouden in onze contreien nogal smalend onthaald worden. Maar ‘ieder zijn meug’ zullen we hier ter afsluiting van deze recensie maar concluderen. Ze doet naast haar muziekcarrière namelijk ook nog heel goed sociaal werk voor de gemeenschap met betrekking tot zelfmoordpreventie en daar is elk gered leven een overwinning op zich.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: ChristaCourt Records

video